Оцінка якості послуг хостинг-провайдера.

Природно, зробити оцінку послуг будь-якого хостинг-провайдера дозволено лише покористувавшись даними пропозиціями якийсь час.

Якщо ви стоїте перед вибором тільки, вам необхідно як слід вивчити інтернет-сайт хостинг-провайдера. В першу чергу подивитися потрібно розділ «контакти» на веб-сайті хостинг-провайдера.

чи вказані всі контактні реквізити;
вказані тільки e-mail та номер icq;
у хостера вказані всі контактні реквізити, проте зарубіжні!

В даному розділі неодмінно зобов’язані існувати вказані всі ймовірні контактні реквізити, їх мінімальна кількість: поштова адреса, icq, телефонні апарати, адреса розміщення кабінету.

Згідно наявності адреси кабінету дозволено взяти в толк ніби напевно організація, а ніяк не особисте личко. Як зазвичай у серйозної організації з цим немає проблем. Правда і розцінки, як зазвичай у організації більше, ніж у приватних осіб. Ще варто направити інтерес на присутність ліцензій, тому чи служба хостингу ліцензована, і в разі відсутності ліцензії у наданої організації є шанси в майбутньому мати труднощі — добре, що на хостинг Україні з цим все в порядку, де і обслуговується цей сайт.

Ще необхідно пильно вивчити на веб-сайті хостера розділ «методи оплати». Величатися він стане імовірно ідентично у всіх хостерів. Чим їх більше тим простіше вам буде оплачувати послуги хостинг-провайдера.

Далі дивимося на контракт про пропозицію послуг вашого хостера. В ньому має бути ясно описані відповідальності хостера перед вами, вашими перед хостером.

У хорошого хостера робота допомоги, повинна працювати швидко, надавання консультацій та порад чітко і ясно, поправляти баги і вирішувати інші дрібниці, що з’являються в процесі використання серверів … для випробування саппорта дозволено скласти їм листа з питаннями, ще перед оплатою хостингу, якщо вам отак і ніяк не дали відповідь, то може бути впевненні вам вони і ніяк не стануть допомагати і після придбання хостингу.

Принциповим фактором в оцінці властивості хостера ще вважається ймовірність тестового безоплатного періоду (традиційно 1-2 тижні), коли Ви зможете безоплатно скористатися пропозиціями хостера. У деяких хостерів безоплатного періоду немає, однак є запорука повернення коштів якщо Ви вирішите відмовитися від послуг даної фірми.