Як вибрати покрівлю для будинку.

Як вибрати покрівлю для будинку.

Покрівлею в будівництві називається верхній шар даху, основне призначення якого захищати ваш будинок від негоди, протікання, вітру. Як відомо, покрівля, як і підлога, повинна бути особливо стійка до зносу. Купуючи покрівлю, постарайтеся досконально розібратися в її характеристиках. Існує кілька основних різновидів матеріалів для покрівлі. У всіх видів покрівлі є свої переваги і недоліки.

Один з найбільш популярних видів покрівлі — це ондулін. За зовнішнім виглядом ондулін нагадує всім відомий шифер, який давно використовується у вітчизняному будівництві. Але суттєва різниця полягає в тому, що в Ондулін, на відміну від шиферу, немає ні грама азбесту.

Шкода від азбесту на сьогоднішній день доведено офіційною наукою, тому його заборонили практично у всіх країнах світу. Альтернативне назва цього виду покрівлі — єврошифер. Для підвищення захисних властивостей такої шифер додатково обробляються бітумом. Цей різновид покрівлі вважається у професійних будівельників досить надійною. Але якщо ви вибрали цей вид покрівлі, подбайте про ретельний контроль за пожежною безпекою будинку, адже цей матеріал легко займається, тому багато хто вибирає купити металочерепицю. При монтажі покрівлі використовується також пароізоляція яка укладається під теплоізоляцію на несучі конструкції і при цьому захищає встановлений утеплювач від зволоження парами з житлового приміщення.