Німецьке видавництво оголосило про покупку прав на STALKER у Стругацького.

Німецьке видавництво bitComposer Entertainment AG оголосило про придбання прав на розробку ігор з серії STALKER На офіційному сайті компанії повідомляється, що вона уклала відповідну угоду з Борисом Стругацьким.

Деталі не розголошуються. Також неясно, коли було укладено угоду. Як відомо, письменник помер у листопаді 2012 року.

У заяві компанії йдеться, що вона купила права безпосередньо на бренд STALKER Однак до останнього часу ліцензія на створення ігор цієї серії належала Сергію Григоровичу, колишньому керівнику студії GSC World. Тому залишається незрозумілим, що саме придбало німецьке видавництво — вже існуючу серію або ліцензію на розробку нової ігрової адаптації «Пікніка на узбіччі».

Зв’язатися з представниками bitComposer, які могли б прояснити це питання поки не вдалося.

Компанія bitComposer Entertainment AG видавала гру «STALKER: Заклик Прип’яті» в Європі, США, Азії та Африці.

До кінця 2011 року розробкою ігор серії STALKER займалася GSC World. Вона випустила «STALKER: Заклик Прип’яті» і два доповнення до нього. Студія також почала розробку STALKER 2, але потім гру скасували, а саму GSC World закрили. Її колишній керівник, Сергій Григорович, так і не назвав причину цього рішення.

Протягом декількох місяців після цього колишні розробники проекту намагалися домогтися відновлення робіт над грою, однак вони не досягли успіху. У квітні екс-команда GSC оголосила про те, що вона створює студію Vostok Games і починає роботу над постапокаліптичному онлайн-шутером Survarium. Пізніше Олег Яворський з Vostok пояснив, що розробникам так і не вдалося домовитися з Григоровичем про придбання прав на франшизу. Пізніше в Мережі ходили чутки, що STALKER 2 викупила Bethesda, яка планує завершити роботу над грою, однак вони не підтвердилися.