Сучасні сходи.

Сходи з дерева користуються великим попитом у наших громадян. Це екологічно чисті, демократичні і вельми красиві конструкції. Деревина усіляких забарвлень дозволяє піддавати конструкції сходів різної обробки, роблячи з них дивно витончені частини нашого інтер’єру. В якості матеріалу традиційно використовується деревина витривалого дуба, крапчастого горіха, темної вишні і дорогого самшиту. Іноді застосовуються й міцні тропічні породи дерева (араукарія, баобаб, самшит, тик). Лаковані сходи в оздобленні виглядають чудово. У деяких випадках ця красиві поліровані сходи можуть бути досить небезпечними. Найбільш поширеним рішенням проблеми є додаткове покриття на сходах, або може пригодитися і каска пожарная цена на неї не дуже і велика).

Зодчі мають великий вибір використання матеріалів для виготовлення кам’яних сходів (від простого цементу до дорогого граніту). Бетонні сходи — досить непоганий вибір. В окремих країнах дані сходи зверху облагороджують красивою керамічною плиткою. Ця плитка може бути будь-якого виду (фасонна, з мармуровим малюнком, одноколірна). Натуральний мармур іноді для таких сходів піддають процедурі нанесення легких шорсткостей, які не дають відвідувачам ковзати. Окремі власники котеджів просто наносять невеликі смужки з гуми. Вони наклеюються на край сходинки.

Вибір матеріалів для стійких металевих сходів досить різноманітний (сталь, залізо, чавун). Це особливо міцні драбини. Нагальна обробка металу дарує можливість використовувати будь-які форми. Сходи можуть бути зроблені абсолютно несподіваної форми. Часом для металевих сходів застосовують готові напівфабрикати — листи металу, арматуру, різні труби та інші металеві деталі. Відмінна міцність металевих сходів помітно перевершує інші конструкції.

Нині для сходів іноді використовується скло. Скляні сходи досить стильно виглядають. І раніше скло використовувалося для сходів. Тепер цей матеріал знаходиться на своєму піку популярності. Його дивовижні можливості просто вражають. Кришталеве скло дає нам враження, що сходи просто висять в просторі. Подібні сходи можуть виявитися родзинкою вашого будинку. Тепер подібні сходи робляться настільки безпечними, що побоюватися ступати по таких сходах не потрібно. Але облаштовувати такі сходи доведеться в підходящих сучасних будинках правильної архітектури. Скло для подібних сходів коштує досить дорого. Адже дане скло повинне бути міцним і не боятися постійного тиску.