Історія супутникового телебачення.

Історію супутникової антени можна простежити до 1970-х років. HBO був першою станцією для забезпечення своїх програм для кабельних компаній по супутниковій передачі телебачення. Це було пов’язано з цікавістю професора Стенфорда, який побудував свою тарілку приймач і зміг побачити передачі, які HBO посилало.

І так телевізійні зображення, почали передаватися по всьому континенту, від однієї трансляції постачальника до іншого, таким чином, даючи нам можливість побачити живу дію з усього світу. C — образна тарілка була поміщена у дворі, так як вона була занадто велика, щоб бути розміщенні в іншому місці і в цей час вона була дуже дорогою. Йшов час, компанії розробили технологію для створення супутникових антен і ціни здешевіли.

Комп’ютеризації та мініатюризації систем управління та розвиток супутникового обладнання прийому означало, що можливість масового виробництва і низьких витрат на устаткування були реалізовані. Крім того, збільшення супутникових каналів, збільшився обсяг продажів на ринку для цього обладнання. Зростання викликало по ходу розвиток програмного забезпечення для шифрування, що дозволяє мовникам контролювати і знімати оплату за перегляд каналів. Тим не менш, шифрування, яке використовувалося було зламано і з 1990-х років компанії почали використовувати цифрове мовлення що давало більше захисту і більше можливостей.

У той момент очевидно, що супутникове телебачення зібрало навколо себе велику промисловість. Недоліком були розміри і складність обладнання і пропускні спроможності, необхідні для трансляції програм. Дослідження та розробка була профінансована промисловістю, а також технології, розроблення великої тарілки почали скорочуватися. Комп’ютеризація також прогрес у розвитку на даному етапі, і системи управління почали спрощуватися. Більше не було дуже великої тарілки, а з’явилося невелике кругле блюдо у дворі. Тарілки супутникового телебачення зробилися невеликими і були в стані поміститися на даху, де це було не дуже помітно.

З 1992 року, коли методи шифрування було досить безпечні, щоб дозволити розвиток оплат за перегляд, супутникового телебачення дійсно злетіло. За останні 12 років понад 20 мільйонів абонентів супутникового телебачення закликали провайдерів, пропонуючи широкий вибір телевізійних каналів. Супутникове обладнання стало досить мале, щоб бути в змозі використовуватися всіма домашніми господарствами і домашніми мережами в шарінг і цілком не дорого, що позитивно було на шляху розвитку.

Супутникове телебачення є одним з найбільших змін у телевізійній революції, а також двостороннього зв’язку, що дозволяє глядачеві взаємодіяти із середовищем, але і по сей день нові види телебачення розробляються і вдосконалюється. Технологія пройшла довгий шлях з 70-х років і продовжує удосконалюватися для супутникового телебачення цифрового і високі технології передачі сигналу. Пішли в минуле ті дні з величезними тарілками у дворі і дні залежно від того, що провайдери кабельного телебачення можуть запропонувати, тому що цифрове і супутникове телебачення в змозі запропонувати більш якісне HDTV і різні пакети для абонентів, щоб відповідають смаку будь-якого глядача.