Intel представила прототип сенсорного ультрабука.

Компанія Intel на виставці CeBIT в Ганновері показала прототип компактного ноутбука-«ультрабука» з сенсорним екраном, повідомляє техноблог Engadget.

Екран комп’ютера є ємнісним. У ньому застосовується технологія «мультитач» — він розпізнає до десяти одночасних дотиків.

Діагональ екрану складає 13,3 дюйма, а роздільна здатність — 1600 на 900 пікселів. Як і в «несенсорних» ноутбуках, у пристрої присутній трекпад.

Intel не розголошує характеристики пристрою, але Engadget уточнює, що в ультрабуке задіяний полуторагігагерцевий процесор на архітектурі Ivy Bridge. Передбачені USB-порти і порт HDMI, а також слоти для SIM-карти і карт SD.

Коли сенсорні ультрабуки надійдуть у серійне виробництво, Intel не уточнює.

Показаний на CeBIT прототип працює під управлінням Windows 7. Очікується, що восени 2012 року вийде фінальна версія Windows 8 — вона пропонує власникам пристроїв із сенсорними екранами більше можливостей, ніж «сімка».

Пристрої зі схожою концепцією є і у інших компаній. Так, Asus випускає планшети Transformer, які можна перетворити на ноутбук за допомогою модуля клавіатури, а Lenovo на виставці CES показала апарат Yoga — гібрид планшета і ноутбука.

Intel є автором концепції ультрабуків. За версією компанії, ультрабуки — це дуже тонкі і дуже легкі (вагою до 1,4 кілограма) ноутбуки на базі процесорів Intel і з часом автономної роботи від п’яти годин. Intel вважає, що ультрабуки складуть на ринку конкуренцію для планшетів.

Лента.ру