Сучасний світ технологій — Нетбуки.

Сучасний світ технологій подарував нам багатий світ різних пристроїв і пристосувань, за допомогою яких люди навчилися виконувати не тільки легку роботу, але і серйозні завдання.

Величезний прорив в комп’ютерній техніці, здійснили ноутбуки, комп’ютери, які не тільки можна було взяти з собою, але і які економлять ваше місце, розширюючи ваші можливості. Але для дилем вимагають широкого запасу програмних ресурсів він не такий гарний, як усім відомий і ще до сих пір популярний персональний комп’ютер. Нині серед користувачів уже спостерігається тенденція спаду високих вимог до деяких девайсів. У зв’язку з цим головні компанії виставили на ринок нове покоління комп’ютерів — нетбуки.

Вже безліч не тільки підприємців, але і працівників чия праця пов’язана з постійним рухом і мобільністю, гідно оцінили нетбук у вирішенні своїх завдань. Нетбук поєднує серію плюсів, крім вже названих, він дешевший, ніж стандартний ноутбук, і його батарея працює в кілька разів довше, вага набагато нижче, але при цьому він здатний на основні завдання, як робота з документами, вихід у Глобальну мережу для спілкування або обміну даними, а також передбачається перегляд відеофільмів. Сьогодні вже нікого не здивуєш, носячи із собою нетбук куди-небудь на пляж або закордонну поїздку. Тачпад і мануал зовсім не відрізняються від шаблонних на ноутбуках, а при бажанні можна буде підключити і мишку.

Як один з мінусів можна відзначити відсутність приводу для дисків, з іншого боку у нього є кілька usb-входів, через які можна задіяти флешки або жорсткі диски. Це багато в чому дало незначну вагу цього пристрою, що вивело його в лідери рейтингу по даному показнику.

Значно приємніше на тлі комунікаторів і смартфонів нетбуки виглядають не тільки тому, що розмір їх монітора складає від 9 до 11 дюймів, але й тому, що перші не зможуть виконати навіть частини функцій нетбука.

Деякі прийшли до того, що якщо заплатити більше і отримати при цьому потужний процесор з великим монітором, але для нетбуків це правило чуже і подібні навароти тільки зменшують ступінь його автономної роботи. Всяко намагаючись бути на ринку і не втратити свої лідируючі позиції, деякі компанії швидко створюють популярні аналоги пристроїв конкурентів, що не завжди несе користь, як для користувача, так і для аналогічного пристрою.

Завдяки їх низькій ціновій політиці, нетбуки зможуть придбати не тільки заможні люди, але навіть люди із середнім достатком і навіть студенти. Хоча, купуючи нетбук або його «розширений різновид» — пк, варто виходити з головних потреб і уявляти, які завдання буде виконувати комп’ютер.